Pridružite na ekološkoj radionici Biljke prijateljice koja će biti održana 6. jula od 18 časova u našoj bašti u okviru Zabavnom parku Starli. Baštovanska radionica biće prilika da naučimo tajne odnose u biljnom svetu. Kroz priču i igru saznaćemo koje biljke su prijateljice, a koje baš i ne vole međusobno da se druže. Tako ćemo naučiti kako da im pomognemo da budu što zdravije i lepše.

Projekat Totalna reciklaža stigao je napokon na novo odredište, u PU Radosno detinjstvo, ekološki vrtić Maslačak na Limanu.
Naša oprema za reciklažu i PET Presko, nalaze se u dvorištu vrtića i na raspolaganju su deci koja idu i vrtić, kao i lokalnoj zajednici.

Hvala upravi, vaspitačicama i udruženju Eko Maslačak koji se raduju budućim akcijama i radionicama, baš kao i mi!
Projekat se realizuje uz podršku i donaciju Zabavnog parka Starli i Kappa Star Recycling-a.

Veselimo se prvoj radionici na otvorenom i to u našoj organskoj bašti kroz projekat Moja bašta može svašta! Radionica će biti održana 11. juna od 18 časova u Zabavnom parku Starli na Novom naselju.

Sedište udruženja Dečija ekološka akademija je u Novom Sadu i naša najbliža šuma je Fruška gora.

Volimo da uživamo u šumi, da je istražujemo i upoznajemo, i da kroz naše ekološke radionice kontinuirano edukujemo decu i odrasle o važnosti očuvanja svih šuma i biodiverziteta.

Podržavajući ciljeve Mreže, udruženje Dečija ekološka akademija se u martu 2020. godine, pridružilo Mreži Pošumimo Vojvodinu.

Svake godine đaci i nastavnici fizike, hemije i biologije, organizuju Dan prirodnih nauka u OŠ Žarko Zrenjanin. Tom prilikom učenici, uz pomoć starijih, osmišljavaju, pripremaju i izvode zanimljive eksperimente iz oblasti fizike, hemije, biologije, prve pomoći i ekologije.

Pozivamo vas da nam se pridružite u subotu, 1. februara 2020. godine od 10 do 12 časova u holu OŠ Žarko Zrenjanin na Limanu na promociji projekta Totalna reciklaža.

Projekat Totalna reciklaža je započet u aprilu 2019. godine u OŠ Žarko Zrenjanin, a biće prilike da još jednom edukujemo lokalnu zajednicu o ispravnom razvrstavanju otpada i značaju reciklaže.

Početkom 2020. godine potpisan je Protokol o saradnji između Pokrajinskog zavoda za zaštitu prirode i udruženja Dečija ekološka akademija.

Kroz podršku Zavoda i kroz zajedničke aktivnosti udruženje će u narednih 6 meseci sprovoditi radionice na temu Plavna područja u specijalno dizajniranoj učionici River’school u Radničkoj 20. Cilj je da se đacima IV razreda kroz multimedijalan sadržaj približi značaj plavnih područja, flore i faune u okviru Rezervata biosfere Bačko Podunavlje.

Uz pomoć đačkog parlamenta, a u okviru projekta Totalna reciklaža, 12. decembra 2019. godine sprovedena je velika akcija razvrstavanja otpada u OŠ Jožef Atila. Kako edukatori udruženja aktivno rade sa nižim razredima, bilo je važno uputiti i starije razrede o projektu koji se sprovodi u školi.